Chocolade moussetaart (ingezonden recept)

benodigdheden
  • Dit recept is van mevrouw L. Boudewijns te ’s-Gravendeel (deelname Sneukel-arrangement 1e kwartaal 2007)
  • 8 eigeel
  • 6 eiwitten
  • 50 g Van Gilse Kristalsuiker
  • 80 g gemalen amandelen
  • blik peren
  • 170 g chocolade melk
  • 130 g chocolade puur
  • 5 gelatineblaadjes
  • 30 g Van Gilse Witte Bastersuiker
  • 2 eetlepels melk
  • 350 g slagroom
bereiding
Oven voorverwarmen op 175ºC. In een vetvrije kom 2 eiwit kloppen. In een andere kom 2 eigeel met de suiker en wat water schuimig kloppen. Voeg het geklopte eiwit met de amandelen toe aan de eigeelmengsel en spatel alles door elkaar. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. Bak de massa ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder de vorm en laat de taart afkoelen.De peren laten uitlekken. De chocolade smelten en weer laten afkoelen. Klop intussen in een vetvrije kom 4 eiwitten stijf. Klop in een andere kom de slagroom. Week de gelatineblaadjes ongeveer 5 minuten. Meng het overgebleven eigeel met de basterdsuiker, melk en eiwit met een spatel goed doorelkaar. Verwarm de gelatineblaadjes in een klein pannetje op laag vuur (niet uitknijpen) en blijf roeren tot het is opgelost. Van de slagroom 2 eetlepels apart houden voor garnering. Meng 3 eetlepels slagroom door de gelatine en roer dit dan door het ei-suikermengsel. Voeg de rest van de slagroom samen met de chocolade en spatel het goed door elkaar. Plaats de afgekoelde taartbodem weer in de springvorm en sluit de rand. Verdeel de peren over de bodem met daaroverheen de mousse. De bewaarde slagroom erop voor garnering en laat de taart ongeveer 4 uur opstijven in de koelkast.

Dit is een ingezonden recept. Suiker Unie neemt geen verantwoordelijkheid voor de juistheid van dit recept.

Top