Chocolade brownies met walnoten

benodigdheden
  • 60 g walnoten
  • 85 g pure chocolade
  • 85 g roomboter
  • 200 g Van Gilse Witte Basterdsuiker
  • 100 g patent bloem
  • 80 ml melk
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels chocoladepoeder of cacao
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
bereiding
Bereidingstijd
± 50 minuten

De oven voorverwarmen op 175°C. De walnoten en de chocolade in kleine stukjes hakken. De chocoladestukjes in een kom doen en de kom in een pan met heet water zetten. De chocolade laten smelten. In een andere kom met de mixer de boter en de basterdsuiker goed met elkaar vermengen. Voeg achtereenvolgens de melk, eieren, gesmolten chocolade, bloem, chocoladepoeder, vanillesuiker en zout toe aan de kom en meng alles goed met de mixer. Met een spatel de walnoten door het mengsel roeren. De twee bakvormen bekleden met bakfolie. Schep het mengsel in de bakvorm en strijk deze goed uit. In het midden van de oven de brownie in circa 40 minuten bakken totdat de korst knapperig is. De binnenkant is dan nog zacht. Laat de brownie afkoelen tot deze lauw is. Snijd de koek in blokjes of plakjes.

Opmerking
Als variatie kunnen de walnoten ook vervangen worden door hazelnoten of andere noten.

Top