Chocolade Brioche

benodigdheden
bereiding
Bereidingstijd 15 minuten
Wachttijd 8 uur
Baktijd 25 minuten

Bewaar voor het afsmeren een beetje eidooier met snufje zout.

Bloem samen met gist, suiker, zout en eieren in een kom doen en met de mixer kneden voor ongeveer 10 minuten. Als laatste de boter toevoegen en het geheel verder met de mixer goed doorkneden tot de boter volledig is opgenomen in het deeg.
Laat het deeg in de koelkast acht uur opstijven in een goed afgedekte kom.

Na de 8 uur het deeg nog even kort goed doorkneden.
Het deeg verdelen in 8 gelijke porties en balletjes kneden en in een ingevette bakvorm(naar keuze) leggen.
De brioche afsmeren met het bewaarde eidooier.
Brioche nog 70 minuten narijzen.

Na deze tijd mag het brood afgebakken worden in 25 minuten op 180 graden.
Laat het brood in de bakvorm afkoelen en verwijder na 30 minuten de bakvorm.

Maak de brioche af door Van Gilse Schenkstroop Chocolade eroverheen te schenken.

Top