Chocolade-amarettotaart (ingezonden recept)

benodigdheden
  • Dit recept is van mevrouw D. den Drijver (deelname Taart en trend-arrangement najaar 2008)
  • voor de cake:
  • 500 g zelfrijzend bakmeel
  • 450 g Van Gilse Kristalsuiker
  • 500 g boter
  • 8 grote of 9 kleine eieren
  • 2 theelepels vanillearoma
  • 1 theelepel amandelaroma
  • ½ zakje bakpoeder
  • voor de chocoladecreme:
  • 125 gr vloeibare boter (bona halfvol)
  • 300 g poedersuiker
  • 6 eetlepels gecondenseerde melk
  • 75 g cacao
  • ½ theelepel kaneel
  • 350 g walnoten
bereiding
Klop de boter met de suiker luchtig. Klop de eieren apart heel schuimig en voeg de aroma’s toe. Voeg de eierenmassa bij de boter en klop net zolang tot de eierenmassa geheel is opgenomen in de botermassa. Zeef bakmeel en -poeder. Voeg dit bij de botermassa en meng het goed door. Het mengsel in een ingevette springvorm van minimaal 26 cm doorsnede gieten. De cake in ongeveer 80 minuten gaar bakken op 180°C. Als de cake nog niet gaar is, nog 10 minuten extra bakken. Laat de cake afkoelen alvorens de vorm te verwijderen. Snijd de cake door midden. Haal beide helften van elkaar af en besprenkel ze aan de snijkant met amaretto. Ook de bovenkant en zijkanten kunnen besprenkeld worden. Meng de boter met de melk. Voeg poedersuiker, cacao en kaneel toe. Maak een glad mengsel dat goed smeerbaar is. Indien te vloeibaar, voeg poedersuiker toe. Indien te dik, extra boter of melk. Besmeer de onderste helft van de cake met laag chocoladecrème. Maak de walnoten klein en strooi een gedeelte over de chocoladecrème. Plaats de bovenste helft van de cake op de onderste. Besmeer de bovenkant en zijkanten met de rest van de chocoladecrème. Verdeel de rest van de waltnoten over de bovenkant en eventueel over de zijkanten.

Dit is een ingezonden recept. Suiker Unie neemt geen verantwoordelijkheid voor de juistheid van dit recept.

Top