Chocolade-amandeltaart (ingezonden recept)

benodigdheden
  • Dit recept is van mevrouw C. de Koeijer te Rotterdam (deelname Betuwe-arrangement Zomer 2007)
  • 250 g roomboter
  • 100 g cacaopoeder
  • 200 g Van Gilse Witte Basterdsuiker
  • 1 ei
  • 200 g amandelkoekjes
  • 100 g geroosterde amandelen in kleine stukjes
bereiding
Smelt de roomboter in een pannetje (niet laten kleuren). Laat het mengsel afkoelen. Roer met een mixer cacaopoeder, basterdsuiker en ei door elkaar. Voeg al roerend de afgekoelde boter in een dun straaltje toe. Verkruimel de koekjes. Doe de stukjes koek en amandel bij het chocolademengsel. Bekleed een ronde taartvorm met plastic folie en schenk hier het mengsel in. Dek af met plastic folie. Laat de taart in de koelkast opstijven.

Dit is een ingezonden recept. Suiker Unie neemt geen verantwoordelijkheid voor de juistheid van dit recept.

Top