Cassisijs

benodigdheden
bereiding
Bereidingstijd ± 15 minuten

De bessen schoonmaken en rissen. In een pan de bessen met 1 deciliter water aan de kook brengen en 5 minuten zachtjes laten koken. De bessen door een zeef wrijven en laten afkoelen. De geleisuiker met 1½ dl water aan de kook brengen en 1 minuut goed borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. De suikerstroop laten afkoelen tot kamertemperatuur. De suikerstroop mengen met de cassislikeur, door de vruchtenpuree roeren en de massa overdoen in een metalen bakvorm. De bak in 2 uur laten bevriezen in de diepvries (-18°C). Elk halfuur met een vork het ijs van de wanden halen en goed doorroeren, zodat er geen grove ijskristallen ontstaan. Tot gebruik het ijs afgedekt in diepvries bewaren.

Bewaarvoorschrift
Vriezer (-18°C)

Opmerking
Op dezelfde wijze kan ook van bramen of rode bessen ijs bereid worden.

Top