Carambolazoetzuur

benodigdheden
bereiding
Bereidingstijd
± 25 minuten

De schil heel dun van de carambola’s snijden. De carambola’s in dunne plakjes snijden. In een pan wijnazijn, mosterdzaad, peperkorrels en geleisuiker speciaal door elkaar roeren. De carambolasterretjes erdoor scheppen. Het mengsel aan de kook brengen en 1 minuut goed borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. Met een schuimspaan de carambolasterretjes in schoongemaakte potten scheppen. Het vocht nog circa 1 minuut inkoken en over de carambola schenken. De carambola’s moeten nu 1½ - 2 cm onder de stroop staan. De potten direct afsluiten.

Bewaarvoorschrift
Koelkast.

Opmerking
Carambola’s (ook wel stervruchten genaamd) zijn citrusvruchten, die in plakjes gesneden op een ster lijken. Leuk om bijvoorbeeld kerstgerechten ermee te garneren

Top