Burgers met rode uienjam

benodigdheden
  • Voor 4 grote of 8 kleine burgers
  • 4 rode uien
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 tl chilipeper
  • 2 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 50 ml rode wijnazijn
  • 50 g Van Gilse Kristalsuiker
  • 2 saucijzen
  • 300 g half-om-halfgehakt
  • 2 tl gedroogde tijm
bereiding
Snijd de uien in halve ringen. In een steelpan de olie verhitten en de ui , chilipeper, kruidnagels en het kaneelstokje op een laag vuur bakken tot de ui glazig ziet . Dan azijn en suiker toevoegen en goed door elkaar mengen. Zachtjes laten koken, ongeveer 10 minuten, tot een grove jam overblijft. Dit mengsel laten afkoelen en verwijder tenslotte kruidnagels en het kaneelstokje. De saucijzen ontvellen. Het gehakt met het vlees van de saucijzen vermengen. Vorm er naar wens 4 grote of 8 kleine burgers van. Beide kanten van de burgers inwrijven met de tijm. Als u de burgers niet meteen gaat bakken, deze in vershoudfolie wikkelen en bewaren in de koelkast totdat u de burgers gaat bereiden. Het beste kunt u de burgers in een afgesloten bak bewaren uitdrogen te voorkomen. Burgers in de grillpan om en om bakken. Reken ongeveer 8 minuten voor de grote burgers en 5 minuten voor de kleine burgers. Daarna serveren met de afgekoelde jam. Lekker op de barbecue en makkelijk om van tevoren te maken. Ook de jam kan van tevoren gemaakt worden. Doe de jam, na bereiding, in een afsluitbaar potje (wel eerst laten afkoelen). Deze is dan 1 week houdbaar. Bewaren in de koelkast.

Top