Bruine bolussen

benodigdheden
bereiding
Bereidingstijd
± 120 minuten

De broodmix, boter, kaneel en water volgens de gebruiksaanwijzing op het pak tot een soepel deeg kneden. Het deeg onder een plastic zak circa 15 minuten laten rijzen. Het deeg in 5 stukjes verdelen en er strengen van rollen. Op plasticfolie de donkere basterdsuiker strooien en de strengen hierin leggen, met suiker bedekken en weer afdekken met plasticfolie. Het deeg ongeveer 20 minuten laten rusten. Een bakplaat met bakpapier bekleden en de witte basterdsuiker erop strooien. De strengen in de bruine suiker tot 25 centimeter uitrollen en hiervan een krakeling vormen. Deze, met de sluiting onder, op het bakpapier leggen en afgedekt met plastic circa 45 minuten laten rijzen.
De oven voorverwarmen op 220°C en de bolussen in circa 20 minuten gaar bakken.

Opmerking
In geval van heteluchtoven, de temperatuur met 10 à< 20°C verlagen.

Een ouderwets Oudhollands gebak.

Top