Broodschotel met stroop en whisky

benodigdheden
bereiding
Brood met pindakaas besmeren. Over elk sneetje brood ½ eetlepel basterdsuiker strooien en steeds 2 sneetjes op elkaar leggen met de besmeerde kanten op elkaar. De dubbele boterhammen elk in 4 driehoekjes snijden. Een rechthoekige ovenschaal invetten met boter en het brood erin plaatsen, een beetje "rommelig" en dakpansgewijs. De eieren loskloppen met de stroop, room en whisky en dit mengsel over het brood gieten. De ovenschaal een half uur op het aanrecht laten staan. De oven voorverwarmen op 160ºC. Strooi de laatste 2 eetlepels basterdsuiker over het brood heen en zet de schotel in het midden van de oven voor 45 minuten. Bestrooi de schotel direct uit de oven met poedersuiker en serveer meteen.
BR>Serveertip
Serveer met opgeklopte ongezoete crème fraîche of een bolletje zelfgemaakt roomijs.


Top