Brood- en boterpuddingvariatie

benodigdheden
bereiding
Een ovenschaal dun invetten met ¼ van de boter. Croissants in schijven snijden en die aan weerszijden besmeren met de rest van de boter. Eieren loskloppen met de melk. Basterdsuiker toevoegen evenals het sap en rasp van de sinaasappel. Leg de sneetjes croissant in laagjes in de ovenschaal met daartussen de stukjes aardbei. Giet er het eimengsel over en laat de ovenschaal een half uur staan, zodat het brood het mengsel goed kan absorberen.Verwarm de oven voor op 180°C. Strooi de kaneelsuiker over de bovenkant van de schotel en zet de schaal 45 minuten midden in de oven. Serveer de pudding met een quenelle van mascarpone.
Een mooie quenelle krijgt u door 2 eetlepels in lauwwarm water te dompelen, één eetlepel in de mascarpone scheppen en met de tweede eetlepel de mascarpone tot een eivormig bolletje glad af te strijken.


Top