Bramen-appelchutney

benodigdheden
  • 500 g bramen
  • 1 klontje boter
  • 500 g geschilde appels
  • 2 uien
  • 50 g gekonfijte sinaasappelschil
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • mespunt kruidnagelpoeder
  • mespunt kardemompoeder
  • mespunt gemberpoeder
  • 3 dl appelazijn
  • 250 g Van Gilse Geleisuiker Speciaal
bereiding
Bereidingstijd
60 minuten

De bramen wassen en met aanhangend water en de boter in een wijde pan doen. De appels schillen, halveren, de klokhuizen verwijderen en in kleine stukjes snijden. De uien pellen en snipperen in kleine stukjes. Appels, uien, sinaasappelschil, kruiden en azijn bij de bramen voegen en het mengsel aan de kook brengen. Het mengsel circa 20 minuten zachtjes laten koken. Regelmatig roeren om aanbranden te voorkomen. De geleisuiker speciaal door de massa roeren, opnieuw aan de kook brengen en 1 minuut goed borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. De chutney in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten

Bewaarvoorschrift
Beperkt houdbaar
Gekoeld bewaren.

Opmerking
De appels in deze chutney kunnen ook door peren worden vervangen. De chutney wordt dan milder van smaak.

Top