Bosbessenparfait met bruine kandij

benodigdheden
bereiding
De bosbessen wassen en in een pan doen. Het water toevoegen, de bosbessen aan de kook brengen en 2 minuten laten koken. Boven een andere pan de bessen door een zeef wrijven. De kandij erdoor roeren en de puree zachtjes verwarmen tot de kandij is opgelost. In een kom de eierdoorers met de basterdsuiker dik en schuimig kloppen. De vruchtenpuree al kloppend erbij schenken. Het mengsel in het pannetje terugschenken en al kloppende verwarmen tot een lichtgebonden vla is ontstaan. De pan in een bak met een laag koud water zetten en de vla onder af en toe roeren snel laten afkoelen. In een kom de slagroom stijfkloppen. De goed afgekoelde vruchtenpuree door de slagroom scheppen. De massa overdoen in een roestvrij cakeblik en in een vriesvak of diepvries plaatsen. De parfait in circa 8 uur laten bevriezen.

De parfait uit het cakeblik nemen en in plakken serveren.

Opmerking
Serveer deze parfait met bijvoorbeeld gepocheerde kersen of wat verse vruchten.

Top