fbpx

Boerenjongens-pruimenjam

benodigdheden
  • Dit recept is van mevrouw T. Lemmen te Baexem (deelname Sneukelarrangement Zomer 2008)
  • 500 ml boerenjongens op brandewijn
  • 500 g half gedroogde pruimen
  • 500 g Van Gilse Geleisuiker Speciaal
bereiding
Laat de boerenjongens in een zeef uitlekken, vang het vocht op en vul dit bij tot 500 ml. Snijd de pruimen in stukjes en doe ze met het opgevangen vocht in een pan. Breng het mengsel aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat het een half uur staan. Voeg de boerenjongens en de geleisuiker bij de pruimen en breng alles aan de kook. Laat het mengsel 4 minuten borrelend koken. Giet de hete jam in de schoongemaakte potten, sluit de potten en zet ze op hun kop.

Boerenjongens kun je ook zelf maken. Zie hiervoor het recept boerenjongens.


Top