Blank en bruintaart

benodigdheden
bereiding
Een springvorm invetten. De eieren met de suiker schuimig kloppen in ongeveer 10 minuten. Bloem, maïzena en zout boven de eiermassa zeven. Alles luchtig omscheppen met een lepel. Het deeg in de springvorm doen. De springvorm op de onderste rand in de oven plaatsen. Eerst 10 minuten op 150°C en daarna 40 minuten op 175°C. Houd van de melk 5 eetlepels apart en breng de rest aan de kook. Meng de eierdooiers met suiker en custard. Meng dit met de achtergehouden melk tot een papje. Giet de hete melk erbij. Roer goed door en giet alles terug in de pan. Laat het mengsel al roerend even doorkoken en daarna goed afkoelen. Roer de boter zacht met de poedersuiker en klop er lepelsgewijs de koude custardvla door. Doe 1/3 van deze crème in een andere kom en roer hier de cacao en 2 eetlepels poedersuiker door. Roer door de crème in de andere kom de vanillesuiker. Houd van de vanillecrème 5 eetlepels apart en zet de vanille- en cacaocrème beiden in de koelkast. Verdeel de afgekoelde taart in 3 lagen, bestrijk de onderste met jam of marmelade en de tweede laag met de achtergehouden vanillecrème. Plaats de lagen weer op elkaar en bestrijk de bovenkant met jam of marmelade. Trek door de jam lijnen zodat de taart in 12 vakken verdeeld wordt. Spuit met een spuitzak de vakken om en om met cacao- en vanillecrème. Bestrooi de zijkanten met chocoladevlakken. Snijd de taart aan met een warm mes.


Top