Bittere limoengelei met pastis

benodigdheden
bereiding
Voorbereidingstijd
± 70 minuten

De limoenen goed onder stromend warm water schoonboenen en in plakjes snijden. De limoen met het water aan de kook brengen en circa 1 uur zachtjes laten koken. Een schone natgemaakte theedoek in een zeef leggen en de zeef op een andere pan leggen. Het vocht met de vruchten in de zeef schenken en bij voorkeur één nacht (of enkele uren) laten uitlekken.

Bereidingstijd
± 15 minuten

Het vocht afmeten tot 7½ deciliter en goed met de geleisuiker vermengen. Het mengsel langzaam al roerend aan de kook brengen en 4 minuten goed borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. De pan van het vuur nemen en de pastis erdoor roeren. Eventueel de gelei met een schuimspaan afschuimen en in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten.

Bewaarvoorschrift
± 1 jaar.
Na openen gekoeld bewaren.

Opmerking
Deze gelei is met zijn bitterzoete smaak echt iets voor de liefhebber.

Top