Biscuitbakjes

benodigdheden
bereiding
De oven voorverwarmen op 175°C. Zet vier kleine kommetjes omgekeerd klaar en leg ook een spatel of pannenkoekmes binnen handbereik. Laat de boter op een laag vuur smelten maar niet verkleuren. Laat dit vervolgens in een kopje afkoelen. Klop het eiwit goed stijf met de suiker. Zeef er de bloem over en roer dit erdoor, alsmede ook de gesmolten boter. Leg op een bakblik een stuk bakpapier en maak daarop drie rondjes van dit beslag van ± 15 cm doorsnede. Plaats het bakblik in de oven tot de biscuit licht begint te kleuren. Dit duurt ongeveer 4 minuten. Blijf kijken, want de biscuit mag niet bruiner worden dan lichtbruin. Nu moet je snel handelen. Haal de twee mooiste biscuits met de spatel van het bakpapier. Leg ze elk op een omgekeerd kommetje en duw met de hand de biscuit om de kom. Plaats er dan het andere kommetje overheen, zodat de biscuit in vorm blijft. Laat de biscuits zo in ± 10 minuten hard worden. Serveer in deze biscuitbakjes zelfgemaakt ijs en garneer met vers fruit.


Top