Biefstukjes met vijgensaus

benodigdheden
bereiding
Haal de biefstukken 15 à 20 minuten voor het bakken uit de koelkast, zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen. Dep ze goed droog met keukenpapier. Verhit de boter of margarine in een koekenpan met een dikke bodem tot er damp afkomt. Bak de biefstukken op hoog vuur in een paar minuten aan beide kanten bruin. Draai het vuur naar halfhoog en laat de biefstukken bakken tot ze de gewenste graad van gaarheid hebben. Voeg vervolgens zout en peper toe.

Biefstukjes uit de pan halen en in een voorverwarmde oven warm houden. Bouillon met vijgenjam toevoegen en 3 minuten koken. Voeg de slagroom toe en laat de saus nog 2 minuten koken. De saus over de biefstukjes schenken.

Opmerking
De juiste baktijd is afhankelijk van de gewenste kleur en van de dikte van de biefstuk. Reken voor medium gebakken vlees 2 à 3 minuten per kant.

Vijgenjam met Pernod kunt u ook zelf maken. Zie hiervoor het recept vijgenjam met donkere basterdsuiker en Pernod.

Top