Belgische wentelteefjes

benodigdheden
  • 4 sneetjes oud en droog witbrood
  • 1 groot ei
  • 1 à 1½ dl melk
  • 1 volle eetlepel suiker
  • boter of margarine
  • Van Gilse Kaneelsuiker
  • geschaafde chocolade
  • slagroom
  • theelepel cacaopoeder
bereiding
Kluts in een diep bord met een garde of een vork ei, melk en suiker door elkaar tot de suiker is opgelost. Smelt een flinke eetlepel boter in een koekenpan en haal de pan van de hittebron af. Leg een boterham in het ei-mengsel. Druk de boterham met een vork geheel in het ei-mengsel. Tel tegelijkertijd tot 3 en draai de boterham dan meteen om. Laat de boterham in het mengsel liggen. Zet de koekenpan terug op het vuur. Leg de geweekte boterham in de pan. Bak op matige warmte het wentelteefje aan de onderkant goudbruin, draai om en bak ook de andere kant. Leg het wentelteefje op een bord, versier het met chocolade en een toefje slagroom. Garneer het geheel met een beetje cacaopoeder.


Top