fbpx

Bavarois van kruidnoten

benodigdheden
bereiding
Bereidingstijd
± 15 minuten

Twee deciliter slagroom opkloppen totdat deze stijf is. Bewaar de slagroom afgedekt in de koelkast. De gelatineblaadjes laten weken in een bak met ruim koud water. Hak 140 gram kruidnootjes fijn, zorg ervoor dat er nog een aantal brokjes kruidnoot aanwezig zijn. De overige kruidnootjes bewaren voor decoratie. Doe de rest van de slagroom samen met de basterdsuiker in een pan en breng deze aan de kook. De gelatine oplossen in het suiker-roommengsel. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur en spatel de crème fraîche, de kruidnootjes en de stijfgeklopte slagroom erdoor. Doe het mengsel in een vorm en bewaar deze afgedekt in de koelkast. Laat de bavarois in 8 uur opstijven.

Bewaarvoorschrift
De bavarois goed afgedekt met plastic folie bewaren gekoeld drie dagen houdbaar.

Top