fbpx

Basisrecept jam in magnetron met geleipoeder

bereiding
De kristalsuiker en het geleipoeder goed met elkaar vermengen. Het fruit pureren of in kleine, gelijke stukjes snijden. In een grote vuurvaste schaal doen en het suiker/geleipoedermengsel erdoor mengen. De schaal afdekken en de inhoud 3 à 4 minuten op 180 Watt verwarmen. De schaal uit de magnetron nemen en de vruchten met de suiker goed doorroeren. De suiker moet opgelost zijn. De schaal in de magnetron terugzetten en de massa 4 minuten onafgedekt op 600 Watt verwarmen. De jam nogmaals goed doorroeren en in de schoongemaakte pot schenken. De pot direct sluiten en 5 minuten op zijn kop zetten.

Bewaarvoorschrift
± ½ jaar
Na openen gekoeld bewaren.

Opmerking
- Gebruik een glazen schaal, die minstens tweemaal zo groot is als het volume van de vruchten en de suiker.

- De temperatuur van de kokende vruchtenmassa komt boven de 100 °C daardoor wordt de schaal ook warm. Gebruik dus altijd een pannenlap of ovenwant.

Top