Bananenbeignets

benodigdheden
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 mespunt zout
  • 2 eieren
  • 2 dl melk
  • ½ dl room
  • 8 rijpe bananen
  • sap van ½ citroen
  • frituurolie
  • Van Gilse Poedersuiker
bereiding
Zeef het bakmeel en zout in een kom. Maak vervolgens een kuiltje in het midden en doe hier de eieren en 1½ dl melk in. Roer met een houten lepel vanuit het midden totdat je een glad en klontvrij beslag hebt. Voeg al roerend beetje bij beetje de resterende melk en room toe. Schil de bananen, snijd ze in 3 of 4 stukken en besprenkel ze met citroensap. Haal de stukken banaan één voor één door het beslag en bak de bananenbeignets in hete olie (190°C) goudbruin. Bestrooi de warme of koude bananenbeignet voor het serveren rijkelijk met de poedersuiker.

Top