Banana karamelpudding

benodigdheden
bereiding
De oven voorverwarmen op 180ºC. Ovenschaal van 2½ liter invetten. Banaan ontdoen van schil en pureren. Het ei loskloppen en de boter smelten. De bloem boven een kom zeven en mengen met zout, basterdsuiker en bakpoeder. Banaan, melk, boter, vanillearoma en ei toevoegen en met een garde mengen tot een egale massa. Dit beslag in de ovenschaal doen. Doe het water in een pannetje en breng dit aan de kook. Voeg basterdsuiker, stroop, room en boter toe. Breng dit mengsel al roerend aan de kook tot er een egale vloeistof ontstaat. Giet de topping voorzichtig over het beslag in de ovenschaal. Plaats de schaal in het midden van de oven en bak de pudding in 30 tot 40 minuten gaar. De pudding is klaar als de bovenkant stevig aanvoelt. Tijdens het bakken ontstaat een smeuïge pudding die baadt in een fijne karamelsaus. Warm opdienen met vanilleijs of niet helemaal stijfgeklopte slagroom.


Top