Assarinataart

benodigdheden
  • 200 gram roomboter(kamertemperatuur)
  • 400 gram Van Gilse fijne kristalsuiker
  • 400 gram cakemeel
  • 6 eieren op kamertemperatuur
  • geraspte schil van 4 sinaasappels
  • sap van 2 sinaasappels
  • reep chocolade bij voorkeur puur
  • 1 eetlepel Grand Marnier/Cognac
    Benodigdheden:
  • Ronde cakevorm/tulbandvorm
  • Rasp
  • citruspers
  • mixer
bereiding
Bereidingstijd: 30 minuten bereiding en 15 minuten na bakken Baktijd: 45 minuten

Verwarm de over voor op 180 °C. Vet de cakevorm in en bestrooi deze met paneermeel. (als je een ronde cakevorm zonder uitsparing gebruikt kun je bv ook een kopje of beker zonder oor in het midden zetten. Het kopje wel invetten en bestrooien met paneermeel en voordat deze in over gaat vullen met water). 6 Eieren splitsen en de eiwitten stijf kloppen en daarna in koelkast zetten. Alle sinaasappels wassen. 2 Sinaasappels persen en het sap bewaren. 4 Sinaasappels raspen met een fijne rasp. Boter, suiker en eidooiers samen in een kom doen en met de mixer kloppen. Sinaasappelrasp en het sap toevoegen aan het mengsel. 500 Gram cakemeel in delen toevoegen en rustig door het beslag mengen. Daarna het opgeklopte eiwit rustig door het beslag roeren. Giet het beslag in de bakvorm en zet deze in de oven. Bak de taart in 45 minuten op 200 °C gaar. Laat de taart 10 minuten afkoelen en verwijder dan de bakvorm. Laat de taart verder goed afkoelen voor afwerking met chocolade. Smelt de chocolade au bain Marie en voeg naar eigen smaak een scheutje Grand Marnier of Cognac toe. Giet de chocolade rustig over de taart en laat de chocolade stollen. Eet smakelijk!

Top