Appeltaartje met gekarameliseerde appeltjes en saus

benodigdheden
bereiding
Oven voorverwarmen op 200°C. Bladerdeeg ontdooien en ieder plakje in 2 stukken snijden, zodat het driehoekjes worden. Bladerdeeg op een bakplaat bedekte met bakpapier leggen en bestrijken met de helft van de boter. Eiwit mengen met amandelen en 2 eetlepels kristalsuiker. Met dit mengsel het bladerdeeg bestrijken. Twee van de appels schillen en in fijne ringen snijden. Appels verdelen over het deeg en bestrooien met kaneel en restant kristalsuiker. Het bladerdeeg met mengsel 15 minuten bakken in de oven. De overige twee appels schillen, in blokjes snijden en bakken. In een andere pan de kristalsuiker karameliseren. Daarna boter toevoegen en afblussen met het appelsap. Room en calvados toevoegen. De bladerdeegtaartjes uit de oven bestrijken met de rest van de boter en nog 10 minuten bakken.

De gelei opwarmen en de taartje daarmee bestrijken. Serveer de taartjes met de appeltjes en saus. Eventueel met een bolletje kaneelijs en bestrooit met poedersuiker.

Appelgelei kun je ook zelf maken. Zie hiervoor het recept appelgelei.


Top