Appeltaart met witte chocolade (ingezonden recept)

benodigdheden
bereiding
Meng kaneelpoeder, boter, basterdsuiker en vanille-essence door elkaar in een beslagkom totdat de suiker is opgelost. Spatel daar de bloem doorheen. Splits het ei. Doe het eiwit bij het deegmengsel. Zet de eidooier in een kommetje opzij voor later gebruik. Blijft het deeg een beetje brokkelig, voeg dan eventueel een eetlepel water toe. Wrijf de handpalmen in met bloem en kneed het deeg verder met de handen tot het soepel is. Vorm een bal van het deeg. Wikkel het in plastic huishoudfolie en laat het even rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil ondertussen de appels en snijd ze in partjes. Besprenkel ze met citroensap om verkleuren te voorkomen. Meng de appelpartjes met de bessencompote, basterdsuiker en witte chocolade. Voor het beslag klop je de boter luchtig door de basterdsuiker en voeg je de kaneelsuiker en amandelen toe.
Vet een taartvorm in met boter en beleg deze met vetvrij papier. Rol het deeg uit tot een dunne lap en leg het overlappend in de taartvorm. Snij het overtollige deeg van de rand weg en rol dat weer uit voor de bovenkant. Bedek de deegvorm eerst met het beslag, daarna met de vulling en leg tenslotte het overige deeg er bovenop. Smeer de bovenkant in met de eidooier. Plaats de vorm in het midden van de oven en bak de taart gaar en lichtbruin in ongeveer 50 à 60 minuten.

Dit is een ingezonden recept. Suiker Unie neemt geen verantwoordelijkheid voor de juistheid van dit recept.<

Top