Appeltaart met bitterkoekjes

benodigdheden
bereiding
Zorg ervoor dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op170°C. Vet een springvorm van 26 cm doorsnede in. Zeef het zelfrijzend bakmeel. Mix de boter, zout, citroenrasp met de basterd-, vanille- en kristalsuiker. Mix er één voor één de eieren door. Spatel het bakmeel erdoor. Verdeel het beslag in de springvorm. Breek de bitterkoekjes in vieren en druk deze in het beslag. Besprenkel de koekjes met drank. Schil de appels, verdeel in vieren en kerf de bolle kant in. Druk de appelpartjes ringsgewijs in het beslag. Strooi een beetje kaneelsuiker op de appels. Bak de taart in het midden van de oven in 60 tot 90 minuten gaar (baktijd hangt erg af van het oventype). De taart is gaar wanneer het midden van de taart terugveert na indrukken met de vingers. De taart losmaken van de rand. Verwarm de jam in een pannetje tot tegen kookpunt en bestrijk met een kwastje de bovenkant van de taart met de jam.

Opmerking
In geval van heteluchtoven, de temperatuur met 10 à 20°C verlagen.

Abrikozenjam kun je ook zelf maken. Zie hiervoor het recept abrikozenjam.

Top