Appelstroop (recept 1)

benodigdheden
bereiding
Voorbereidingstijd
± 30 minuten

Appels wassen en in stukken snijden. In een pan de appels met een beetje water aan de kook brengen en circa 20 minuten zachtjes koken tot de appels stuk zijn. In een zeef de appelmassa boven een andere pan met een dikke bodem in circa 1 uur laten uitlekken.

Bereidingstijd
± 30 minuten

Het sap aan de kook brengen en op een vrij hoog vuur tot circa ¼ laten inkoken. Af en toe roeren. De stroop is goed als een druppel als een draadje aan een lepel blijft hangen. Al roerend de basterdsuiker in de stroop oplossen. Vervolgens de stroop in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten.

Opmerking
Appelstroop kan heel goed van "valappeltjes" gemaakt worden. Snijd wel de gekneusde plekken uit de appeltjes.

Top