Appelsoufflés

benodigdheden
bereiding
Verwarm de oven voor op 170°C. Vet 4 één-persoons soufflévormpjes in met een beetje roomboter. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in dunne schijfjes. Vet een koekenpan in met boter, strooi er de basterdsuiker in en laat alles langzaam heet worden. Voeg de appelschijfjes toe zodra de boter-suikermassa gaat pruttelen en laat ze ± 5 minuten zachtjes bakken, onder regelmatig omscheppen. Verdeel de schijfjes daarna over de soufflévormpjes. Smelt de roomboter, roer er de bloem door en laat dit 2 minuten zacht pruttelen. Giet er de melk en cognac bij. Roer er dan ook de mascarpone en kaneelsuiker door. Laat de dikke kaneelsaus 2 minuten zachtjes koken en neem dan de pan van het vuur. Splits de eieren en klop de dooiers door de kaneelsaus. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door de saus. Verdeel de saus over de appelschijfjes en zet de vormpjes op een rooster midden in de voorverwarmde oven. Bak de soufflés in 25 minuten gaar. Serveer ze direct uit de oven en bestrooi ze voor het serveren nog even met poedersuiker.


Top