Appelroosjes

benodigdheden
bereiding
Laat het bladerdeeg ontdooien. Snij de ongeschilde appels doormidden en verwijder steel en klokhuis. Schaaf de halve appel in hele dunne plakjes. De plakjes moeten buigzaam zijn en het rode randje van de appel houden.
  • Doe de appelschijfjes in een kom met koud water en voeg citroensap toe. Verwarm 3 minuten in de magnetron of verwarm ze in een pan water. Hierdoor worden ze zachter en buigzamer. Giet de schijfjes appel af.
  • Verwarm de oven op 200 graden. Doe de jam in een kom en voeg 2 eetlepels water toe. Verwarm dit 1 minuut in de magnetron of pan en roer het door elkaar.
  • Bestuif bijvoorbeeld een snijplank met wat bloem en leg er 2 plakjes bladerdeeg net over elkaar op. Druk ze daarna goed vast aan elkaar.
  • Snij vervolgens de plak deeg in 4 lange stroken. Bestrijk de strook deeg met de kwast met een beetje van de waterige abrikozenjam. Leg een paar plakjes appel overlappend bovenop de deegstrook zodat ze er net bovenuit steken. Bestrooi ze met Fijne Kristalsuiker en het snufje kaneel. Rol ze dan voorzichtig op en druk het uiteinde goed vast.
  • Leg ze een paar cm van elkaar op een bakplaat met bakpapier. Als ze allemaal klaar zijn bak je ze ongeveer 25 minuten in het midden van de oven. Bestrooi ze tenslotte met Van Gilse poedersuiker.

  • Top