Appelmoesreep

benodigdheden
  • Dit recept is van mevrouw I. de Bruin te Dokkum (winnaar Luxemburg-arrangement 1e kwartaal 2009)
  • 5 eetlepels boter
  • 170 g Van Gilse Basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1¼ dl appelmoes
  • 1 eetlepel geconcentreerde appelsap
  • 250 g bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/5 theelepel zout
  • 75 g rozijnen
  • 50 g stukgeslagen walnoot
  • Voor het appelglazuur:
  • 170 g Van Gilse Poedersuiker
  • 2 eetlepels geconcentreerde appelsap
bereiding
Verhit de boter en basterdsuiker totdat de suiker is opgelost. Klop daarna het ei, de appelmoes en het appelsap erdoor. Zeef de bloem erboven en roer dit met bakpoeder en zout door het mengsel. Voeg hierna de rozijnen en walnoten erdoor. Schenk het mengsel in een bakblik van ongeveer 23 bij 25 cm en bak dit ± 25 minuten op 180°C. Snij het geheel in repen, hierna even laten afkoelen. Maak intussen het appelglazuur van de poedersuiker en het appelsap. Schenk het over de repen en laat 30 minuten afkoelen in de koelkast.


Top