Appellimonadesiroop

benodigdheden
bereiding
Voorbereiding
± 20 minuten
De appels wassen en in stukken snijden. In een pan de appels met het water aan de kook brengen. Circa 20 minuten zachtjes koken tot de appels zacht zijn. Een zeef boven een kom hangen. De appelmassa overdoen in de zeef en in circa 2 uur laten uitlekken.

Bereiding
± 25 minuten
In een maatbeker de hoeveelheid appelsap afmeten en terugdoen in de kom. Anderhalf keer zoveel basterdsuiker afwegen. Al roerend de basterdsuiker aan het appelsap toevoegen. Blijven roeren tot de basterdsuiker helemaal is opgelost. De citroenen uitpersen en boven een maatbeker zeven. Per ½ liter appelsap ½ deciliter citroensap afmeten en door de limonadesiroop roeren. De limonadesiroop door een trechter in een schoongemaakte fles schenken. De fles direct afsluiten.

Bewaarvoorschrift
Koelkast.

Top