Appelgebak ‘New England’

benodigdheden
  • 4 zure appels
  • 100 g zelfrijzend bakmeel
  • 50 g zachte boter
  • 1 e
  • 1 theelepel vanille-essence
  • 50 g gehakte walnoten
  • 75 g gehakte dadels
  • Van Gilse Poedersuiker
bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij de appels in blokjes. Zeef de bloem in een beslagkom, voeg de boter, ei en vanille-extract toe en maak hiervan een beslag. Schep de appelblokjes, walnoten en dadels hier voorzichtig door en spreid het mengsel uit over een ondiepe beboterde ovenschaal. Bak het ongeveer 40 minuten in de oven. Controleer of de taart gaar is, door er een vork in te steken. Deze moet er schoon uitkomen. Bestrooi het gebak met poedersuiker.

Opmerking
In geval van heteluchtoven, de temperatuur met 10 à 20° C verlagen.

Top