Appelcake taart

benodigdheden
bereiding
Voorbereidingstijd
: 15 min.

Baktijd: 70 min.

Bereiding
Heteluchtoven voorverwarmen op 160°C. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Vet de springvorm in met boter en bestrooi met wat poeder­suiker. Mix de boter tot een glad mengsel. Mix dan de suiker door het mengsel. De eieren één voor één toevoegen. Zeef het zout en cakemeel. Cakemeel rustig met de hand door het mengsel spatelen (niet met de mixer). Schep het beslag in de springvorm. Breek of snijd de bitterkoekjes in vieren en druk deze in het beslag. Schil de appels en snijd ze in vieren. Kerf de stukken appel aan de bolle zijde ongeveer ½ cm in. Duw de stukken appel met de gekerfde bolle zijde naar boven ringsgewijs in het beslag. Bestrooi de taart met fijne kaneelsuiker.

Bak de taart in ±70 minuten gaar. De taart is gaar als een satéprikker er droog uit komt.
Verwarm wat abrikozenjam in een pannetje. Bestrijk de nog warme taart met de jam. Je kunt de taart hierna eventueel garneren met toefjes slagroom.

Variatietips
Voeg walnoten of pecannoten toe aan het beslag.
De bitterkoekjes met bijvoorbeeld Cointreau of Grand Marnier besprenkelen alvorens in het beslag te doen. De Van Gilse Fijne Kristalsuiker gedeeltelijk vervangen door Van Gilse Fijne Kaneelsuiker.

Top