Appelbeignets

benodigdheden
  • 3 grote zure appels (Granny Smith)
  • 50 gram bloem
  • snufje zout
  • 1 eetlepel citroensap
  • Van Gilse Poedersuiker
  • 2 theelepels water
  • 1 theelepel gesmolten roomboter
  • eiwit van 1 ei
  • frituurpan met vet of olie
bereiding
Schil de appel en verwijder het klokhuis met behulp van een appelboor. Snijd schijven van 1,5 cm dik. Leg de appelschijven in een platte schaal en besprenkel deze met citroensap. Zeef de bloem met het zout in een beslagkom. Voeg 1 theelepel poedersuiker toe en maak met behulp van het water en de gesmolten boter een dik glad deeg. Klop intussen het eiwit stijf en schep het voorzichtig door het beslag. Haal de appelschijven door het beslag en bak ze goudbruin in de frituurpan. Bestrooi ze met poedersuiker voor een feestelijke aanblik.

Top