Appeltaart

benodigdheden
bereiding
Laat de rozijnen wellen in een kom met warm water. Verwarm de oven voor op 175 graden. Kluts de eieren in een kom. Meng de bloem, boter, Basterdsuiker, vanillesuiker, zout en ¾ van de geklutste eieren en maak hier een glad compact deeg van. Let op: het laatste deel van de eieren gebruik je straks om over de appeltaart te smeren. Neem de springvorm en bekleed deze met bakpapier. Vet deze in met boter. Neem ¾ van het deeg en verdeel dit over de bodem en zijkanten zodat de springvorm mooi bedekt is met een laag deeg. De appels schil je en snij je in kleine stukjes. Stop ze in een kom en giet er een beetje citroensap overheen. Giet de rozijnen af en meng dit met de Kristalsuiker en kaneel door de stukjes appel. Vul vervolgens de taartbodem met het appelmengsel. Van het deeg wat je nog over hebt maak je lange strookjes. Deze leg je in een ruitvorm op het appelmengsel en druk de strookjes even aan bij de randen. Smeer als laatste het restje van het ei over de bovenkant van de tart. En nu kan de taart de oven in en bak je hem in ongeveer 1 uur goudbruin.

Top