fbpx

Appel-rozijnenjam met geroosterde amandelen

benodigdheden
  • Dit recept is van mevrouw T. Lemmen te Baexem (deelname Sneukelarrangement Zomer 2008)
  • 1 kg appels (Elstar of Jonagold)
  • 200 g rozijnen
  • 1 kaneelpijpje
  • 25 g geschaafde amandelen
  • 500 g Van Gilse Geleisuiker Speciaal
  • citroensap
bereiding
Schil de appels en snijd ze in stukjes. Doe ze meteen in water met een beetje citroensap zodat ze niet verkleuren. Was de rozijnen en zet ze in wat water om te weken. Rooster de amandelen in een droge koekenpan tot ze lichtbruin zijn. De appels met een beetje water in een grote pan doen en met het kaneelpijpje 4 minuten laten koken. Voeg de rozijnen toe. Meng de geleisuiker erbij. Het mengsel aan de kook brengen en al roerend 4 minuten goed laten koken. Verwijder het kaneelpijpje. Voeg de amandelen door het mengsel. De hete jam in schoongemaakte potten gieten.


Top