Appel-bosvruchten zandtaart

benodigdheden
bereiding
Bereidingstijd 30 minuten bereiding
Baktijd 1 uur en 45 minuten

Benodigdheden:

Lage taartvorm Ø 26 cm
Bereiding deeg :
  • De tarwebloem samen met de basterdsuiker en het mespuntje zout door elkaar mengen.
  • De boter toevoegen aan dit mengsel en in kleine blokjes snijden.
  • Om een goed deeg te kunnen kneden ook de eierdooier en de melk toevoegen en daarna kan het kneden beginnen.
  • Het deeg daarna een uurtje in de koelkast leggen en laten rusten.
  • Vergeet niet de bakvorm in te vetten.
  • De oven mag voorverwarmd worden tot 200 °C
  • Strooi wat bloem over de aanrecht en rol de bal deeg uit tot een ronde lap en bekleed de taartvorm met het deeg en laat de randen over de rand hangen. Prik wat gaatjes in het deeg op de bodem
  • Schil de appels en snij ze in blokjes en besprenkel deze met wat citroensap
  • Roer de bosvruchten en de suiker en kaneel door de appelblokjes en voeg daarna het amandelschaafsel en de amandelspijs toe en meng deze goed door het appelmengsel
  • De randen die over de rand hangen terugvouwen en aandrukken
  • Bestrijk de randen met het losgeklopt ei
  • Bak de taart in 40-50 minuten in de oven
  • Laat de taart afkoelen en eet smakelijk!

  • Top