Ananasjam met sinaasappelschilletjes

benodigdheden
bereiding
Bereidingstijd
± 60 minuten

Het ananasvruchtvlees pureren. De sinaasappelschil onder stromend heet water goed schoonboenen. De oranje schil in flinterdunne reepjes snijden (witte schil zorgvuldig verwijderen). In een pan de ananaspuree, reepjes sinaasappelschil, sinaasappelsap en geleisuiker speciaal door elkaar roeren. Het mengsel langzaam al roerend aan de kook brengen en 1 minuut goed borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. De jam eventueel met een schuimspaan afschuimen en in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten.

Bewaarvoorschrift
±½ jaar
Na openen gekoeld bewaren.

Opmerking
Kies een zoete, rijpe ananas of ongezoete ananas uit blik.

Top