Ananasconfiture

benodigdheden
bereiding
Ongeveer de helft van de ananas met de mixer pureren. De andere helft van de ananas in kleine stukjes snijden en toevoegen aan de puree. De geleisuiker er bij doen, het sap van 1 citroen erbij mengen en 24 uur afgedekt in de koelkast laten staan. Het mengsel langzaam al roerend aan de kook brengen, sap van de tweede citroen toevoegen en het mengsel 5 minuten goed borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. De warmtebron onder de pan uitdoen en 5 minuten laten staan. De confiture goed doorroeren en in schoongemaakte potten scheppen. De potten tot de rand vullen en direct sluiten. De potten op hun kop laten afkoelen, zodat de stukjes fruit zich goed door de confiture verdelen.

Bewaarvoorschrift
± 1 jaar.
Na openen gekoeld bewaren.

Top