Ananaschutney met kerrie

benodigdheden
  • 250 g uien
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel slaolie
  • 1 kg verse ananas
  • 150 g ontpitte dadels
  • 3 dl azijn
  • 2 theelepels zout
  • 500 g Van Gilse Geleisuiker
bereiding
De uien pellen, in kleine stukjes snijden en samen met kerrie- en gemberpoeder in de olie glazig fruiten. In kleine stukjes gesneden ananas, gehakte dadels, azijn en zout toevoegen. Aan de kook brengen en 20 minuten zachtjes laten koken. Regelmatig roeren. Geleisuiker door de massa roeren, opnieuw aan de kook brengen en 4 minuten borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. De chutney in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten.

Bewaarvoorschrift
Beperkt houdbaar
Gekoeld bewaren.

Top