Ananas-passievruchtenconfiture

benodigdheden
bereiding
Bereidingstijd
± 20 minuten

Het ananasvruchtvlees in kleine stukjes snijden en in een pan doen. Het vruchtvlees van de passievruchten (met pitjes) met de basterdsuiker erdoor roeren. Circa 24 uur afgedekt in de koelkast laten staan. De volgende dag het geleipoeder en het citroensap er zorgvuldig door mengen. Het mengsel langzaam al roerend aan de kook brengen en 1 minuut goed borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. De warmtebron onder de pan uitdoen en 5 minuten laten staan. De confiture goed doorroeren en in schoongemaakte potten scheppen. De potten tot de rand vullen en direct sluiten. De potten op hun kop laten afkoelen, zodat de stukjes fruit zich goed door de confiture verdelen.

Bewaarvoorschrift
± ½ jaar.
Na openen gekoeld bewaren.

Opmerking
De toegevoegde passievruchten geven de confiture een heel exotische smaak.

Top