Ananas-gemberjam

benodigdheden
bereiding
Bereidingstijd: 45 minuten + 1 nacht wachten

Ananas schillen, harde kern verwijderen en in kleine stukjes snijden. De gember heel fijn snijden (eventueel mbv keukenmachine fijn malen).

De ananas en gember in een kom doen en 1 nacht laten staan om de smaak goed te laten intrekken.

Schep het ananas/gember mengsel in een pan met dikke bodem. Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Voeg zowel het sap als de rasp toe aan het mengsel en breng dit langzaam aan de kook en blijven roeren tot de suiker is opgelost. Vervolgens 20 tot 25 minuten langzaam laten koken en regelmatig doorroeren. Ongeveer 10 minuten laten afkoelen.

Schenk jam in de weckpotten en vul ze tot de rand. Sluit de potten af en zet de potten omgekeerd weg en draai ze regelmatig om.

Top