bereiding
Bereidingstijd: 30-60 minuten
Baktijd: 5 minuten
Benodigheden: Taartvorm met een doorsnede van 26 cm
Bereiding deeg
Snij de koude boter in blokjes
Vet de taartvorm in
Zeef de bloem boven een kom
Voeg de Van Gilse donkere basterdsuiker met mespuntje zout en blokjes boter in de kom bij de bloem
Kneed alles tot een kruimeldeeg
Split 1 ei en voeg het eigeel toe aan het mengsel in de kom
Maak een bal van het deeg en dek deze af met huishoudfolie en leg het deeg in de koelkast (halfuur)
Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit en bekleed de taart vorm met het deeg
Prik met een satéprikker gaatjes in het deeg op de bodem van de taartvorm en zet deze weer even in de koelkast voor ongeveer 30 minuten
Leg aluminiumfolie op de taartbodem
Maak een bonenlaag op de folie
Bak de taartbodem 1 minuten in de oven
Verwijder na deze 10 minuten de steunvulling
Bak de taartbodem nog 5 minuten op 170°C
Splits de andere 2 eieren
Klop het eiwit samen met het eerder bewaarde eiwit met de Van Gilse witte basterdsuiker stijf
Neem een eetlepel amandelen apart en roer de rest van de geschaafde amandelen voorzichtig met de cranberry’s door het eiwitmengsel
Schep het mengsel op de bodem
Bestrooi de bovenzijde met de rest van de amandelen
Plaats de taart in de oven en bak de taart in 35 minuten mooi bruin
Laat de taart afkoelen en eventueel garneren met Van Gilse poedersuiker maar ook slagroom is heerlijk op deze cranberry taart
Eet smakelijk!