Abrikozencompote met hazelnoten

benodigdheden
  • 500 g gedroogde abrikozen
  • 5 dl water
  • 5 dl abrikozenwijn
  • 250 g Van Gilse Geleisuiker
  • sap van 1 citroen
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • ½ theelepel kruidnagelpoeder
  • 100 g gepelde hazelnoten
bereiding
Voorbereiding
± 10 minuten)
In een zeef de abrikozen afspoelen en goed laten uitlekken. In een kom het water en de abrikozenwijn door elkaar roeren. Abrikozen toevoegen en minstens 8 uur laten weken.

Bereiding
± 20 minuten)
Abrikozen boven een pan afgieten. De geleisuiker door het weekvocht roeren en aan de kook brengen. Het citroensap, de kaneel en het kruidnagelpoeder erdoor roeren. De abrikozen erdoor scheppen. De abrikozen circa 10 minuten tegen de kook aan verwarmen. De hazelnoten erdoor scheppen. De compote in schoongemaakte potten scheppen. De potten tot de rand vullen en direct afsluiten. De potten op hun kop laten afkoelen, zodat de stukjes fruit zich goed door de compote verdelen.

Bewaarvoorschrift
Beperkt houdbaar
Gekoeld bewaren

Opmerking
Deze compote is een heerlijke vlaaivulling. Ook lekker over een ouderwetse vanillepudding.

Top