Aardbeienmousse

benodigdheden
bereiding
Laat 1 blaadje gelatine weken in ruim koud water. Pureer de aardbeien. Klop de koude slagroom stijf met de basterdsuiker en schep er de aardbeienpuree doorheen. Zet dit even in de vriezer. Verwarm 1 eetlepel aardbeienlikeur in een steelpannetje. Knijp de gelatine goed uit en roer ze van het vuur af door de warme likeur. Roer deze door het koude aardbeienmengsel. Schep het over in soufflébakjes en zet minstens 4 uur koud weg. Week het tweede blaadje gelatine in koud water. Verwarm twee eetlepels likeur en los er het uitgeknepen blaadje gelatine van het vuur af in op. Schenk deze vloeistof bovenop de mousse en laat nog een uurtje koud staan. Garneer daarna met een halve aardbei.

Aardbeienlikeur kun je ook zelf maken. Zie hiervoor het recept aardbeienlikeur.


Top