fbpx

Aardbeienjam met peper

benodigdheden
  • Dit recept is van mevrouw A. van Wanum te Dordrecht (deelname Betuwe-arrangement Zomer 2007)
  • 1 kg aardbeien
  • 1 kg Van Gilse Geleisuiker
  • citroensap
  • 3 eetlepels water
  • vers gemalen Telicherry peper
bereiding
De aardbeien schoonmaken, kroontjes verwijderen, halveer ze als ze te groot zijn, kleine aardbeitjes heel laten. Alles tegelijk in de pan doen en goed door elkaar roeren. Het mengsel langzaam al roerend aan de kook brengen en 3 tot 4 minuten goed borrelend laten koken, of langer als u een dikkere jam wilt. De jam in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten. Overheerlijk bij een zondags ontbijtje, maar eigenlijk nog veel lekkerder met een hard Italiaans/Frans/Hollands kaasje. De peper geeft het echt een lekkere "punch". Abrikozen met saffraan zijn ook heerlijk.


Top