Aardbeiengebakjes

benodigdheden
  • Deeg:
  • 125 gram bloem
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 70 gram roomboter, in stukjes, beetje zacht
  • 1 eierdooier
  • 1-2 eetlepels water
  • Vulling:
  • 200 ml melk
  • 1 vanillepeul, gespleten
  • 2 eierdooiers
  • 40 gram fijne kristalsuiker
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel maizena
  • 125 ml slagroom, geklopt
  • 350 gram aardbeien, schoongemaakt
bereiding
  • Zeef voor het deeg de bloem en poedersuiker in een kom.
  • Voeg de boter en eierdooier toe en kneed alles tot een zacht deeg.
  • Voeg eventueel een beetje water toe. Bedek het deeg en zet het 15 minuten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Rol het deeg uit en bekleed er 8 taartvormpjes van 4×9 cm mee.
  • Prik gaatjes in de bodem. Bekleed de vormpjes met bakpapier. Bak de taartvormpjes 10 minuten in de warme oven.
  • Verwijder bakpapier en bak ze nog eens 5 minuten, tot ze goudbruin zijn. Haal de taartvormpjes uit de oven en laat ze afkoelen.
  • Voor de vulling:
  • Verwarm de melk met de vanillepeul in een steelpan en laat hem 10 minuten, zonder te koken, op laag vuur trekken.
  • Klop de eierdooiers, suiker, bloem en maizena in een kom tot een gladde massa.
  • Zeef de melk in de kom en klop alles glad. Schenk het mengsel terug in de pan en breng het op een matig vuur aan de kook.
  • Kook het mengsel, al roerend, circa 2 minuten tot een dikke, gladde massa is ontstaan.
  • Haal de pan van het vuur, laat het iets afkoelen en spatel de slagroom erdoor.
  • Schep de vulling in de taartvormpjes.
  • Leg, als de vulling een beetje is gestold, de aardbeien erop.

  • Top