Aardbeienconfiture met bosaardbeitjes

benodigdheden
bereiding
Bereidingstijd
± 30 minuten

Van de schoongemaakte aardbeien 450 gram in kleine stukjes snijden en de rest pureren. De bosaardbeitjes bij voorkeur met een stukje keukenpapier schoonmaken. In een pan de gepureerde aardbeien goed vermengen met de stukjes aardbei, bosaardbeitjes en de geleisuiker speciaal. Het mengsel langzaam al roerend aan de kook brengen en 3 minuten goed borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. De warmtebron onder de pan uitdoen en 5 minuten laten staan. De confiture goed doorroeren en in schoongemaakte potten scheppen. De potten tot de rand vullen en direct sluiten. De potten op hun kop laten afkoelen, zodat de stukjes aardbei zich goed door de confiture verdelen.

Bewaarvoorschrift
± ½ jaar.
Na openen gekoeld bewaren.

STRONG>Opmerking
Kies voor deze confiture aromatische vruchten. Is de smaak van de aardbeien flauw, voeg dan 1 eetlepel citroensap toe.

Top