bereiding
Baktijd: 60 minuten
Verwarm de oven voor op 190° C.
Smeer de springvorm (Ø 20 cm) in met een beetje boter of bakspray.
Smelt de boter in een pan en neem de pan van het vuur als de boter geheel gesmolten is.
Meng de koekkruimels goed door de gesmolten boter en strooi het mengsel in de springvorm.
Druk het koekmengsel goed aan op de bodem.
Meng de eieren, roomkaas, kristalsuiker (of jam) en de helft van de vanillesuiker door elkaar tot een egaal geheel.
Giet het roommengsel op de taartbodem en plaats de taart in de oven (25 minuten).
Haal de taart uit de oven en laat deze 25 minuten afkoelen.
Klop de rest van de vanillesuiker door de zure room en smeer dit op de taart en zet de taart nog 15 minuten terug in de oven.
Laat de cake daarna goed afkoelen en garneer de taart net voor het serveren met de aardbeien of als variatie kun je de bovenkant ook besmeren met jam of vlaaivulling.