Aardbeien Cheesecake

benodigdheden
bereiding
Baktijd: 60 minuten

  • Verwarm de oven voor op 190° C.
  • Smeer de springvorm (Ø 20 cm) in met een beetje boter of bakspray.
  • Smelt de boter in een pan en neem de pan van het vuur als de boter geheel gesmolten is.
  • Meng de koekkruimels goed door de gesmolten boter en strooi het mengsel in de springvorm.
  • Druk het koekmengsel goed aan op de bodem.
  • Meng de eieren, roomkaas, kristalsuiker (of jam) en de helft van de vanillesuiker door elkaar tot een egaal geheel.
  • Giet het roommengsel op de taartbodem en plaats de taart in de oven (25 minuten).
  • Haal de taart uit de oven en laat deze 25 minuten afkoelen.
  • Klop de rest van de vanillesuiker door de zure room en smeer dit op de taart en zet de taart nog 15 minuten terug in de oven.
  • Laat de cake daarna goed afkoelen en garneer de taart net voor het serveren met de aardbeien of als variatie kun je de bovenkant ook besmeren met jam of vlaaivulling.

  • Top